Mala škola čiste energije

Projekt "Mala škola čiste energije" uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa provodi Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR). Osnovni cilj ovog projekta je razvijanje svijesti o održivom razvoju kroz uporabu obnovljivih izvora energije i savjesnu uporabu energije, a svrha projekta je edukacija osnovnoškolske djece o obnovljivim izvorima energije, mogućnostima njihove uporabe, energetskoj učinkovitosti te prednostima koje nam savjesna uporaba energije donosi u smislu zaštite okoliša. Zato je, nakon uspješno izrađene slikovnice "Obnovljivi izvori energije" koja je bila izvrsno prihvaćena od strane nastavnika i učenika, DOOR izradio radne listove koji svojim sadržajem prate i nadopunjavaju postojeću slikovnicu. Radni listovi dostupni su za preuzimanje i slobodno korištenje.

Slikovnica "Obnovljivi izvori energije"

Datoteka: ObnovljiviIzvoriEnergije_slikovnica.pdf (application/pdf, 3.71 MB)

Prvo izdanje slikovnice "Obnovljivi izvori energije" izrađeno je još 2006. godine, naklada od 1000 primjeraka podijeljena je učenicima osnovnih škola Labina i Labinštine. Zbog velikog interesa nastavnika i učenika okolnih područja, novih 500 primjeraka otisnuto je za potrebe ekoloških radionica koje je ugostio Sa(n)jam knjige u Puli 2007. godine.

Kako je slikovnica od tad čitavo vrijeme prisutna na Internetu, koristili su ju učenici i nastavnici širom Hrvatske, a zbog velikog broja upita, DOOR je odlučio sadržajno i vizualno unaprijediti i otisnuti treće izdanje slikovnice. Sadržajne i grafičke dorade provedene su zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika 2009. godine, ali je, iz financijskih razloga, tiskana naklada od samo 100 primjeraka.

Dok ne pronađemo sredstva za tisak novih primjeraka, slikovnicu možete preuzeti u pdf formatu. Za pregled je potreban Adobe Reader kojeg možete naći na stranicama proizvođača Adobe.

Prvo izdanje slikovnice može se pogledati u pogledati u flash animaciji:

http://www.mojaenergija.hr/static/oie.swf

 • Info

  Priredio: Robert Pašičko

  Datum: 09.03.2007

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Radni listovi "Obnovljivi izvori energije"

Datoteka: Obnovljivi IzvoriEnergije_RadniListovi.pdf (application/pdf, 1.87 MB)

Radni listovi sadržajem nadopunjavaju slikovnicu, dostupni su za preuzimanje i prilagođeni ispisu na običnom pisaču.

 • Info

  Priredio: Maja Božičević Vrhovčak (admin)

  Datum: 08.07.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Arhiva

Broj sadržaja u mapi: 2