Uvjeti korištenja portala MojaEnergija

06.04.2006

Korištenje usluga i sadržaja portala MojaEnergija (u daljnjem tekstu "Portal") podložno je niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala.

A. Korištenje Portala

Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala, ukoliko ne krše Uvjete korištenja. Smatra se da posjetitelji korištenjem bilo kojeg dijela portala automatski prihvaćaju sve Uvjete korištenja.

Portal se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja stvorenih od registriranih korisnika, te linkova na vanjske stranice.

Uredništvo portala sve sadržaje objavljuje u dobroj namjeri, s ciljem informiranja, a ne ostvarivanja vlastite koristi. Stoga se Uredništvo ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu proizašlu iz korištenja ili nemogućnosti korištenja sadržaja portala. Uredništvo portala će uložiti razuman napor kako bi se na portalu našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovoran za njihovu točnost i potpunost.

Registrirani korisnici također imaju mogućnost objave sadržaja. Kako ne bi došlo do zlouporabe portala, prije javne objave korisničkih sadržaja urednici portala će pregledati i odobriti sadržaj. Međutim, i dalje je odgovornost za točnost informacija na onom tko je informacije objavio.

Svi korisnici koji pristupaju portalu koriste njegov sadržaj na vlastitu odgovornost.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe ili na bilo koji drugi način koji može uzrokovati štetu portalu ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu mogu se koristiti samo u nekomercijalne svrhe, samo za individualnu uporabu te uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Nije dopušteno koristiti ove stranice za trgovinu, prodaju te u ostale trgovačke svrhe osim uz izričito dopuštenje Uredništva portala.

B. Registrirani korisnici

Registriranjem na portalu korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku. Postupkom registracije smatra se da se korisnik upoznao s Pravilima objavljivanja na portalu. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu s navedenim pravilima.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Korisnik je dužan odmah prijaviti portalu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Portal se ne može držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Pravila objavljivanja. Portal ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

C. Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, te programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti uredništvo portala koristeći adresu urednici@mojaenergija.hr.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba.

Registrirani korisnici koji objavljuju sadržaje odgovorni su za autorska prava svojih sadržaja.

D. Linkovi na druge web stranice

Portal sadrži informacije treće strane i linkove do drugih Internet stranica nad kojima uredništvo portala nema kontrolu. Kad god je to moguće, takve se informacije u skladu s time i označavaju. Uredništvo portala nije odgovorno niti za točnost niti za bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za eventualnu štetu proizašlu iz korištenja takvih informacija.

E. Pravo izmjene sadržaja i usluga

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene sadržaja portala na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga. Uredništvo portala neće biti odgovorno za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz promjena sadržaja na portalu.

F. Izmjene uvjeta korištenja

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja portala u bilo kojem trenutku, te neće biti odgovorno za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalu.

Korisnici će biti obaviješteni o izmjenama na stranicama s obavijestima za korisnike.


06.04.2006.