Izjava o privatnosti za korisnike portala MojaEnergija

06.04.2006

05. travnja 2006.

Ova izjava o privatnosti objašnjava načine korištenja osobnih podataka na portalu MojaEnergija. Portal čini sve kako bi zaštitio privatnost svojih korisnika. Osobni podaci se koriste samo u svrhu poboljšanja naših usluga prema korisnicima.

Otvaranje korisničkog računa na Portalu omogućuje vam objavu informativnih i edukativnih sadržaja, te sudjelovanje na forumima i komentiranje sadržaja*.

Prilikom otvaranja korisničkog profila minimalno je potrebno navesti vaše ime i prezime, te odrediti po vlastitoj želji alias**, te vašu valjanu adresu e-pošte. Ostali podaci vezani uz korisnički račun nisu nužni, poput kontakt informacija, životopisa i dr.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Kako ne bi došlo do zlouporabe portala, prije javne objave korisničkih sadržaja urednici portala će pregledati i odobriti sadržaj. Prema potrebi, urednici će od korisnika koji objavljuju sadržaje tražiti nadopunu osobnih podataka kako bi se utvrdio pravi identitet korisnika, te kako bi se moglo kontaktirati korisnika vezano uz njegove objavljene sadržaje.

Nakon registracije vašeg korisničkog računa možete:

  • Pregledavati i uređivati osobne podatke koje ste prethodno definirali.
  • Odrediti želite li da vam Portal šalje novosti na definiranu adresu e-pošte.
  • Pretplatiti se ili ukinuti pretplatu na novosti o našim uslugama.
  • Odrediti dostupnost Vaših podataka drugim korisnicima na portalu.

Portal može sadržavati linkove prema drugim web stranicama. Za vrijeme posjeta drugim stranicama, Vi ste predmetom privatnih pravila i regulacije stranice na kojoj se nalazite. Vi prihvaćate na znanje da Portal nije razvio tu stranicu, te nema utjecaja na nju, i ne snosi odgovornost za sadržaj koji je ondje objavljen.

Portal može otkriti osobne podatke ako tako zahtjeva zakon ili u dobroj vjeri da je takva radnja neophodna radi (a) poštivanja zakonskih odredbi ili pravnih radnji prema DOOR-u ili Portalu; (b) zaštite i obrane prava ili vlasništva DOOR-a i svih njegovih web stranica, ili (c) postupanja u hitnim slučajevima radi zaštite osobne sigurnosti korisnika ili urednika, odnosno šire javnosti.

Povremeno možemo ažurirati ovu izjavu o privatnosti. U tim ćemo slučajevima pri vrhu izjave navesti datum posljednjeg osvježavanja. U slučaju značajnih promjena ove izjave o privatnosti, obavijestit ćemo vas stavljanjem istaknute obavijesti na polaznu stranicu portala ili izravnim slanjem obavijesti. Nastavak korištenja ove usluge znači vaš pristanak na ovu izjavu o privatnosti i sva njena osvježavanja.

Želite li iz bilo kojega razloga trajno zatvoriti vaš korisnički profil pošaljite nam zahtjev e-poštom na adresu: pomoc-korisnicima@mojaenergija.hr.

* Neke funkcionalnosti (poput foruma i komentara na vijesti) su još u izradi, a korisnici će biti na odgovarajući način obaviješteni o njihovoj aktivaciji i načinu korištenja.

** Alias, pseudonim ili tzv. nickname se može koristiti u forumima i komentarima umjesto imena i prezimena. Time se može sakriti identitet, ali uz očuvanje jedinstvenosti sudionika foruma.


06.04.2006.