Teme

Obnovljivi izvori energije

Broj sadržaja u mapi: 93

U ovoj mapi možete pronaći sadržaje vezane uz nastanak i svojstva pojedinih obnovljivih izvora energije, njihovo korištenje te načine kako možete ostvariti poticaje za primjenu obnovljivih izvora energije u vlastitom domaćinstvu ili tvrtki.

Energetski održive zajednice

Broj sadržaja u mapi: 5

Energetski održive zajednice su one koje koriste niz mjera održive energetske politike s područja obnovljivih izvora energije i racionalnog korištenja energije sa snažno uključenim lokalnim stanovništvom u procesu planiranja i implementacije. Ova mapa donosi pregled takvih zajednica, koji se stalno ažurira i proširuje.

Zelena zona

Broj sadržaja u mapi: 51

Zelena zona na portalu MojaEnergija se bavi utjecajem korištenja energije na okoliš, te zaštitom okoliša iz aspekta energetike. U mapi možete naći tema koje se najčešće spominju kad se govori o negativnom utjecaju energetskih objekata na okoliš, ali i korisnih informacija koje mogu pomoći da se stvori takav, održivi sustav, koji će uz zaštitu okoliša svima pružiti blagodati učinkovitog korištenja energije.

Nafta

Broj sadržaja u mapi: 2

Nuklearna energija

Broj sadržaja u mapi: 18

Promet

Broj sadržaja u mapi: 2

Promet je tema usko vezana s energetikom jer se današnji oblici transporta gotovo u potpunosti temelje na fosilnim gorivima, prvenstveno prerađevinama nafte. Znatan dio onečišćenja koje uzrokuju ljudske aktivnosti upravo su posljedice transporta osoba i roba. Zbog toga treba razmišljati kako učiniti vozila učinkovitijima, goriva manje štetnima, te kako smanjiti prometne gužve i broj vozila u prometu. Na ovim stranicama možete naći informativne i obrazovne sadržaje koji govore o boljim i učinkovitijim načinima prometovanja.

Energetska učinkovitost

Broj sadržaja u mapi: 2

Energetska učinkovitost postaje sve važnije pitanje vezano za očuvanje okoliša i smanjenje potrošnje energetskih resursa. Naš je cilj pobliže Vam objasniti što je to energetska učinkovitost, gdje i kako se primjenjuje te zašto je toliko važna za budućnost. S ciljem informiranja i edukacije pripremili smo materijale koje možete pronaći otvaranjem ovog naslova.