Održana konferencija “Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju”

02.02.2012

31. siječnja i 1. veljače 2012. godine u Zagrebu, u hotelu Arcotel Allegra, održana je dvodnevna konferencija “Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju”. Konferencija je okupila 140 predstavnika javnog, civilnog, obrazovnog i poslovnog sektora iz svih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja.

Nakon pozdravnih riječi predstavnice organizatora konferencije, predsjednice udruge DOOR Maje Božičević Vrhovčak, konferenciju je otvorila ministrica Mirela Holy ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode, naglasivši važnost provedbe mjera energetske učinkovitosti i djelovanja na svim razinama društva. Sudionicima su se kroz pozdravne govore također obratili i Johannes Elle ispred Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ), Marina Buza Vidas ispred Ureda za udruge VRH i Marijan Maras ispred Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba.

Tijekom prvog dana niz renomiranih predavača razmotrio je najvažnija područja na kojima mjere uštede energije i energetske učinkovitosti mogu dati ključne doprinose. To su, prije svega, projekti energetske učinkovitosti i ušteda energije na razini lokalne samouprave, aktivnosti osnovnih i srednjih škola te organizacija civilnog društva, uz sustavno praćenje medija.

Na konferenciji je i službeno predstavljeno natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti koje je za organizacije civilnog društva, osnovne i srednje škole te gradove i općine otvoreno od 1.2.2012. do 15.1.2013. Detaljne informacije o natjecanju koje se odvija u sklopu projekta ENCRO uskoro će biti dostupne na internetskim stranicama www.door.hr.

Drugi dan bio je posvećen radionicama tijekom kojih su sudionici imali priliku podijeliti dosadašnja iskustva i osmisliti ideje o tome kako potaknuti i promovirati mini-projekte uštede energije i energetske učinkovitosti na razini gradova i općina, organizacija civilnog društva i u školama koje će se moći prijaviti na natjecanje.

Kao rezultat rada konferencije doneseni su i zaključci koji se mogu preuzeti s www.door.hr

Komentari

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.