Energy Efficiency Arena 2012

27.03.2012

Konferencija središnje i jugoistočne Europe o energetskoj učinkovitosti - ENERGY EFFICIENCY ARENA 2012 - održat će se 3. i 4. travnja 2012. u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, u organizaciji Infoarena Grupe, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) te pod pokroviteljstvom i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Na konferenciji će se moći doznati iz prve ruke, od vodećih stručnjaka Vlade Republike Hrvatske, gradova, općina, privatnog sektora te financijskih stručnjaka, koji su potencijali razvoja vašeg poslovanja u novom investicijskom valu Vlade Republike Hrvatske u području energetske učinkovitosti.

Upoznajte se s jednim od najvećih investicijskih planova i građevinskih pothvata Vlade Republike Hrvatske u 2012. godini, vrijednim preko 1 milijarde kuna te saznajte ima li mjesta za razvoj poslovanja vaše tvrtke, za zapošljavanje postojeće radne snage i stvaranje novih radnih mjesta.

Saznajte sve o uvjetima javnih natječaja za obnovu javnih zgrada od Vladinih stručnjaka te o izvorima financiranja ovog investicijskog plana od eksperata EBRD-a i drugih poslovnih banaka.

Planiranje vlastite energetike, raspolaganje dostupnim resursima i briga za okoliš dio su održivog poslovanja i razvojni potencijal svakog privatnog i javnog poslovanja. Trenutno stanje i potencijal na lokalnom tržištu te novi zahtjevi i strategije Europske unije koja će uskoro ovu regiju u potpunosti integrirati u svoje strukture, okosnica su konferencije.

Fokus konferencije će biti predstavljanje novih mehanizama kreditiranja projekata energetske učinkovitosti i predstavljanje novih projekata u javnom i privatnom sektoru koji traže financijsku podršku.

Cilj konferencije je povećati sinergiju kompetitivnosti i održive energije. Već u 2010.g. kreditiranje EBRD-a od 2,2 milijarde eura aktiviralo je potencijal održive energije u smanjenju klimatskih promjena. Novi planovi su povećanje plasmana novca u energetsku učinkovitost, u regiji gdje su potencijali za uštede finalne energije do 30 posto do 2020. godine.

Konferencija će trajati dva dana, a čine je 4 cjeline:

1. Modeli financiranja projekata energetske učinkovitosti
2. Energetska učinkovitost u javnom sektoru
3. Energetska učinkovitost u privatnom sektoru (industriji)
4. Prezentacije, radionice i ostalo što će vam biti od koristi radi uključivanja u novi investicijski ciklus Vlade Republike Hrvatske

Više o konferenciji i programu možete vidjeti na web stranici www.infoarena.hr.

Komentari

Pošalji komentar

Prijavite se ili registrirajte da biste mogli unijeti komentar.