Natječaji za civilni i javni sektor

U ovoj mapi nalaze se aktualni natječaji za od interesa udrugama, instituijama i drugim organizacijama civilnog i javnog sektora, a tiču se energetike i povezanih područja poput zaštite okoliša, održivog razvoja, transporta i sl.

Natječaj zaklade Zamah

01.10.2010 - 31.10.2010 - Zagrebačka županija, Grad Zagreb...

Regionalna zaklada za lokalni razvoj "ZAMAH", na osnovi potpisanog Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, raspisuje drugi javni natječaj za dodjelu sredstava za građanske inicijative iz programa "Naš doprinos zajednici", za 2010. godinu.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, javne ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) te jedinice lokalne samouprave (mjesni odbori, gradske četvrti) registrirani u RH s inicijativom u kojoj se aktivnosti pokreću od strane same organizacije, institucije ili zainteresirane grupe građana koje djeluju pri toj organizaciji/instituciji. Organizacije koje se mogu javiti na ovaj natječaj moraju imati sjedište osnovne organizacije na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županija, Varaždinske županije i/ili Koprivničko- križevačke županije.
Maksimalna visina financijske potpore koja može biti dodjeljena je 15.000,00 kuna. Ukupno 20 potpora može se odobriti u ovom krugu natječaja.

NATJEČAJ JE OTVOREN OD 01. do 31. listopada 2010. GODINE
Detaljnije informacije te natječajnu dokumentaciju možete od 01. listopada 2010. godine naći na internetskoj stranici: www.zamah.hr

Linkovi:

Zamah
 • Info

  Priredio: Nikolina Bošnjak

  Datum: 07.10.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

IPA INFO 2009 EU - civilno društvo

31.07.2010 - 15.09.2010 - Hrvatska

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj objavila je natječaj u sklopu instrumenta pretpristupne pomoći IPA 2009, za dostavljanje ponuda za podizanje svijesti o procesu europskih integracija i proširenja te podizanje vidljivosti Europske unije i njezinih politika u Republici Hrvatskoj. Smjernice za podnositelje ponuda dostupne su na uvid na adresi Delegacije EU, Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb te na internetskoj stranici Delegacije EU, gdje se mogu pronaći svi potrebni obrasci.

Rok za podnošenje ponuda je 15. rujna 2010. U slučaju da se ponude dostavljaju osobno, rok za dostavu je 15. rujna 2010. do 15 sati po lokalnom vremenu, što će biti vidljivo na potvrdi o primitku. Sve ponude podnesene nakon navedenog roka automatski će biti odbijene.

 • Info

  Priredio: Nikolina Bošnjak

  Datum: 31.07.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Natječaj za dodjelu donacija "Vaša pošta za dobra djela"

31.07.2010 - 26.08.2010 - Hrvatska

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za dodjelu donacija pod nazivom "Vaša pošta za dobra djela" kojim podupire aktivnosti lokalnih zajednica i udruga u humanitarnim i srodnim projektima.

Inicijativa "Vaša pošta za dobra djela" podrazumijeva donaciju omotnica s plaćenom poštarinom (mase do 50 grama, dimenzija 114 x 220 mm) u vrijednosti od 1 milijun kuna, a namijenjena je neprofitnim organizacijama, akademskim institucijama, dobrotvornim društvima, udrugama invalida, lokalnim udrugama, sportskim udruženjima, studentskim i zdravstvenim organizacijama.

Rezultati će biti objavljeni 7. listopada 2010. na internetskoj stranici www.posta.hr te u dnevnim i tjednim tiskanim medijima.

Napomena:
Donacija nije novčana, nego je u obliku omotnica sa plaćenom poštarinom.

Dodatne informacija o natječaju mogu se dobiti na besplatnom telefonu 0800 303 304 i putem elektroničke pošte na donacije@posta.hr
Rok za prijavu je do 26. kolovoza 2010.

 • Info

  Priredio: Nikolina Bošnjak

  Datum: 31.07.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

"Naš doprinos zajednici"- financijska potpora građanskim inicijativama

03.05.2010 - 02.06.2010 - Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija

Zaklada Kajo Dadić iz Splita, temeljem Sporazuma o partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, raspisala je natječaj za financijske potpore za građanske inicijative u okviru raspoloživih sredstava Nacionalne zaklade za Decentralizirani program dodjele financijske potpore organizacijama civilnog društva u 2010.

Organizacije civilnoga društva koje se mogu prijaviti na natječaj su udruge, zaklade, ustanove kao što su škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi te mjesni odbori, a imaju registrirano sjedište djelovanja u sljedećim županijama: Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i/ili Dubrovačko-neretvanska.

Visina financijske potpore je do 15.000 kn. Tekst natječaja, dokumenti za prijavu i ostali dokumenti mogu se naći na www.zaklada-dadic.hr

Za detaljnije informacije može se obratiti na na tel.: (021) 570-014, fax: (021) 570-015, ili e-mail: natjecaj@zaklada-dadic.hr

 • Info

  Priredio: Nikolina Bošnjak

  Datum: 29.05.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Natječaj Grada Zagreba za udruge koje se bave energetikom

29.05.2010 - 28.06.2010 - Grad Zagreb

Grad Zagreb raspisao je natječaj za dobivanje financijskih potpora za sufinanciranje programa/projekata udruga koje djeluju na području održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama. Grad Zagreb sukladno natječaju, dodjeljuje financijske potpore do 20.000,00 kuna za sufinanciranje programa/projekata udruga koji se odnose na promoviranje, informiranje i/ili edukaciju iz slijedećih specifičnih područja:
- energetska učinkovitost i ušteda energije;
- obnovljivi izvori energije;
- energija i transport;
- energija i klimatske promjene.

Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju udruge koje su prethodno uspješno realizirale programe/projekte Europske unije, odnosno koristile financijsku potporu iz proračuna Europske unije ili državnog proračuna u području održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama.

Rok za podnošenje prijava na Natječaj je 28. lipnja 2010.

 • Info

  Priredio: Nikolina Bošnjak

  Datum: 29.05.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Natječaj za administratora/administratoricu

23.03.2010 - 09.04.2010 - DOOR, Zagreb

Zbog potreba poslovanja u idućih godinu dana, DOOR raspisuje natječaj za radno mjesto administratora/ice (m/ž) na određeno radno vrijeme (12 mjeseci) s nepunim radnim vremenom (4 sata dnevno, 20 sati tjedno), s mogućnošću angažmana na puno radno vrijeme u budućnosti.

Od kandidata/kandidatkinje se očekuje visoka razina pismenosti, odlično vladanje engleskim jezikom te napredno korištenje računala i Interneta u svrhu samostalnosti u vođenju svih uredskih poslova te pomoći pri financijskom poslovanju, financijskom izvještavanju, i pripremi projektnih prijava. Prednost će se dati kandidatima/kandidatkinjama s radnim iskustvom u administrativnim poslovima, te radu ili volontiranju u civilnom sektoru.

Po zaprimanju molbi i priloženih životopisa, u slučaju većeg broja odgovarajućih kandidata, organizirat će se testiranje. Najuspješniji kandidati/kandidatkinje bit će pozvani na razgovor.

Linkovi:

DOOR - Natječaj
 • Info

  Priredio: Maja Božičević Vrhovčak

  Datum: 24.03.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori