Tjedan održive energije 2009

Europski tjedan održive energije obilježava se kako bi se u javnosti promovirao koncept održivog razvoja i njene važnosti za Europu.

Europski tjedan održive energije 2009 obilježava se od 9. do 13.2., kako bi se u javnosti promovirao koncept održivog razvoja i ključne uloge energetike za postizanje održivog razvoja. Tijekom EU tjedna održive energije organiziraju se razni događaji, a raznovrsnost događaja i uključenih sektora naglašava kako je održiv razvoj širok pojam i da obuhvaća društvo u cijelosti. Europski tjedan održive energije odvija se u okviru kampanje "Sustainable Energy Europe" Europske komisije.

Najvažniji linkovi

Službene stranice Europskog tjedna održive energije

URL: http://www.eusew.eu/

Na službenim stranicama Europskog tjedna održive energije možete saznati koja se sve događanja odvijaju od 9. do 13. veljače 2009. Za svako događanje, a ima ih na desetine, postoji kratak pregled i program.

Neke od događanja možete online pratiti i putem portala www.managenergy.tv .

 • Info

  Priredio: Maja Božičević Vrhovčak (admin)

  Datum: 30.01.2009

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Izdvajamo iz Europskog tjedna održive energije

Prijedlog propisa o energetici i klimatskim promjenama - europski "green deal"

URL: http://85.255.198.139/eusew/page.cfm?page=event_content&sby=4&sval=European%20Commission%20%2D%20Charlemagne%20Building&sd=39851&id=264

Ovdje će se prikazati strateški značaj novog EU paketa smjernica o energetici i klimatskim promjenama koji će, ako bude pravovremeno usvojen i prenesen u zakone zemalja članica, Europu učiniti vodećomu svijetu na području klimatskim promjena i obnovljivih izvora energije.

 • Info

  Priredio: Maja Božičević Vrhovčak

  Datum: 02.02.2009

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Od Balija preko Poznana do Kopenhagena: uloga lokalnih uprava

URL: http://85.255.198.139/eusew/page.cfm?page=event_content&sby=4&sval=European%20Commission%20%2D%20Charlemagne%20Building&sd=39852&id=45

Da bi mogle utjecati na klimatske pregovore koji će poboljšati mjere za očuvanje klime, lokalne uprave su pokrenule i provode postupak koji na lokalnoj razini prati UN-ov plan za očuvanje klime. Ovdje će biti predstavljenje njihove aktivnosti.

 • Info

  Priredio: Maja Božičević Vrhovčak

  Datum: 02.02.2009

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori