Europski tjedan održive energije

Europski tjedan održive energije obilježava se kako bi se u javnosti promovirao koncept održivog razvoja i njene važnosti za Europu.

Osnovni princip održivog razvoja je u općim crtama definirala UN-ova Komisija 1987. godine, a ta definicija je i danas prihvaćena: "Odgovoriti na zahtjeve današnje generacije a da se pri tome ne unište mogućnosti da i buduće generacije odgovore na svoje zahtjeve." Održivi razvoj prepoznaje važnost ekonomskog razvoja za zadovoljenje potreba, no prepoznaje važnost i očuvanja okoliša, te predstavlja poveznicu između njih.

Tijekom Europskog tjedna održive energije organiziraju se razni događaji, a raznovrsnost događaja i uključenih sektora naglašava kako je održiv razvoj širok pojam i da obuhvaća društvo u cjelini.

Važno je istaknuti da se Europski tjedan održive energije održava u okviru kampanje "Sustainable Energy Europe" Europske komisije.

Tjedan održive energije 2011

Broj sadržaja u mapi: 6

Europski tjedan održive energije (EUSEW) je najveća manifestacija na temu energetske održivosti u Europi. Niz aktivnosti pokrenula je Europska komisija 2005. godine, a u Hrvatskoj će se ove godine održavati 14 događanja u različitim gradovima. Od 11. - 15.04. u cijeloj Europi moći će se vidjeti primjeri korištenja OIE, praćeni uz niz edukacijskih aktivnosti i diskusije na brojnim tribinama i okruglim stolovima.

Tjedan održive energije 2010

Broj sadržaja u mapi: 7

Europski tjedan održive energije (EUSEW) je najvažnije događanje za teme održivosti u Europi. Tjedan je dio kampanje Održiva energija Europa koji je Europska komisija pokrenula 2005. godine. Ove godine tjedan održive energije će se obilježiti i u Hrvatskoj, a cijeli program je na web stranici EUSEW-a.

Tjedan održive energije 2009

Broj sadržaja u mapi: 3

Treći po redu Europski tjedan održive energije 2009 obilježava se od 9. do 13.2. Saznajte više!

Tjedan održive energije 2008

Broj sadržaja u mapi: 8

Europski tjedan održive energije (EU Sustainable Energy Week) obilježava se od 29.1. do 2.2. Saznajte više o ciljevima i planiranim događanjima!

Povezano

Kampanja Europske komisije "Sustainable Energy Europe"

Broj sadržaja u mapi: 6

Kampanja "Sustainable Energy Europe 2005 - 2008" je pokrenuta na period od 4 godine zbog vizije EU da u energetici primjeni načela održivog razvoja. Ona će doprinijeti postignuću ciljeva energetske politike EU na području obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, čistog transporta i alternativnih goriva.

Jedna od aktivnosti unutar kampanje je i organizacija EU tjedna održive energije.